Rollatortreffen

  • 24 april 2019

Rollatortreffen

De rollator is niet meer uit ons straatbeeld weg te denken! Boodschappen doen, een wandelingetje maken... We zien alsmaar meer personen die gebruik maken van een rollator. Een groot voorbeeld zijn de bezoekers van De Ploeg en de bewoners van ’t Hof die al rollend de cafetaria binnen komen zonder dat daar nog enige gêne aan te pas komt! Proficiat!

  • WZC ’t Hof en LDC De Ploeg slaan de handen in elkaar

Toch stellen senioren het gebruik van een rollator nog te lang uit. Er rust bij ouderen en mensen met een beperking een schroom om met een rollator naar buiten te komen. Daarom slaan LDC De Ploeg en WZC ’t Hof de handen in elkaar, tijdens de week van de valpreventie, om zoveel mogelijk rollators bijeen te krijgen tijdens een rollatortreffen!

Op die manier willen beide centra het taboe rond het gebruik van de rollator doorbreken. Ze willen de rollatorgebruikers een extra duwtje in de rug geven om fier te zijn op hun loophulpmiddel, want zij kiezen bewust voor hun veiligheid en zelfstandigheid! Zij laten angst om te vallen hun leven niet bepalen, wat tevens ook de slogan van de Week van de valpreventie is.

  • Een zo lang mogelijk lint van rollators

De bedoeling is om op woensdag 24 april zoveel mogelijk personen met een rollator samen te brengen in De Ploeg om er een zo lang mogelijke rij mee te maken. Deelnemen is gratis en iedere rollatorgebruiker wordt beloond met een attentie! Aanmelden kan vanaf 14u in de cafetaria en om 14u30 wordt het lint gevormd.

  • Rollator check-up en rollatorparcours

Een rollator kan een grote hulp zijn bij het mobiel blijven. Toch is het van cruciaal belang dat die goed is afgesteld op de grootte van de gebruiker, dat de remmen goed werken... De kinesist van WZC ’t Hof staat de hele namiddag paraat om de rollators te bekijken en goed af te stellen. Daarnaast helpt hij om hindernissen

  • Test een rollator of scooter!

De Thuiszorgwinkel zal de hele namiddag aanwezig zijn met verschillende rollators en scooters die getest mogen worden. Zij zullen uitgebreid antwoord geven op al uw vragen rond de verschillende mobiliteitshulpmiddelen!

  • Pannenkoeken en ijsjes

Tijdens de namiddag worden er ook pannenkoeken gebakken en ijsjes geserveerd! Partners, (klein)kinderen en vrienden zijn welkom om te supporteren en er een gezellige namiddag van te maken!

Wanneer

Woensdag 24 april

Tijdstip

14u – 16u

Waar

Polyvalente ruimte

Prijs

GRATIS