Versterk je veerkracht

  • 1 oktober 2019

Versterk je veerkracht

Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Gedurende tien dagen zetten we samen in op het verhogen van onze veerkracht. Want veerkracht is meer dan ooit overal nodig. Eén op de drie Vlamingen voelt zich niet altijd even goed in zijn vel. En dat aantal neemt alleen maar toe.

 

Wat is 'veerkracht'?

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Er komt dagelijks heel wat emotie op ons af. En dat kan veel van je vragen. Hoe komt het dat sommigen daar beter mee omgaan dan anderen? Dat ligt aan je veerkracht. Jouw veerkracht bepaalt in hoeverre jij je kan aanpassen aan stress en tegenslag.

 

Veerkracht kan je trainen

Veerkracht kan van moment tot moment verschillen. Een hoge veerkracht wil niet zeggen dat je onkwetsbaar bent. Een lage veerkracht betekent niet dat je er niets aan kan doen. Zoals je een spier traint, kan je ook je veerkracht trainen. Jouw veerkracht kan je zo beschermen tegen psychische problemen.

 

Hoe veerkrachtig ben jij?

Je mate van veerkracht wordt voor een groot deel bepaald door jouw vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En dat kan je leren. Wil jij vaardigheden voor meer veerkracht leren, dan is de eerste stap testen hoe je veerkracht nu is. Surf naar www.fitinjehoofd.be en ga naar mijn veerkracht. Op basis van jouw score krijg je info en advies op maat. Nadien krijg je toegang tot oefeningen en tips die je helpen om positief in het leven te staan.

 

Veerkrachtig Lichtervelde

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid zetten we veerkracht in de kijker. Van 1 tot 10 oktober worden er heel wat acties onder de noemer 'Samen Veerkrachtig' georganiseerd. Ook in Lichtervelde doen we mee!

Verbindend breien: In oktober gaan we met zijn allen samen draagtassen breien. Wij zorgen voor een patroon en het materiaal. De draagtassen zullen verkocht worden op de Kerstmarkt; de opbrengst wordt geschonken aan de werkgroep Mantelzorg.

Soep met babbeltjes: We deden het al met de Kaffieklets ip stroate; mensen in de buurt verbinden. Dit keer slaan we onze tent op aan het Gildhofplein. Doel van de actie: mensen naar buiten brengen, elkaar ontmoeten en een babbeltje slaan. Een warm gevoel creëren in de buurt, met een warme kop soep in de hand. Want een warme buurt, een warme babbel en een luisterend oor zijn onmisbare elementen voor een goede geestelijke gezondheid.  Je bent welkom op maandag 7 oktober tussen 10 en 12u voor een tas lekkere soep en een babbeltje.

Verrassend jong: Tijdens de week van de geestelijke gezondheid zullen alle Lichterveldse schoolkinderen en (groot)ouders zullen een extraatje krijgen in of rond de school.

 

 

Voor meer info:

Els Denolf, Centrumleidster LDC De Ploeg, Statiestraat 80, 051/708476 of els.denolf@ocmwlichtervelde.be

Nele Sinnaeve en Griet Serroels, Huis van het Kind Lichtervelde, huisvanhetkind@lichtervelde.be

www.samenveerkrachtig.be