Maatregelen nav Coronavirus

Het agentschap zorg en gezondheid legt de woonzorgcentra en de lokale dienstencentra extra maatregelen op ter preventie van het Corona-virus.

Woonzorgcentrum 't Hof

Update Covid-19 WZC ‘t Hof  

Lichtervelde, 19.01.2021

 

 

Beste bewoner en familie ,

 

Naar aanleiding van de snelle opkomst van de Britse COVID variant , willen we tijdens deze cruciale vaccinatieweken met grote voorzichtigheid omgaan met het toelaten van bezoek.

 

Het zijn momenteel heel onzekere tijden maar we hebben nu echt de eindmeet in zicht voor onze bewoners.  Ze worden op 03 februari voor de 2de maal gevaccineerd en  1 week later , op 10 februari , genieten alle bewoners een volledige bescherming tegen het virus.  We hopen van harte deze timing te kunnen aanhouden ! 

 

Tot die tijd wordt er geen bezoek meer op kamer toegelaten, maar gaan we terug over  naar het systeem van de babbelbox.

Voor de bewoners van het eerste verdiep gaat dit door in de cafetaria.  Voor de bewoners van het gelijkvloers gaat dit door in een inleunwoning(koppelkamer) die wordt ingericht als gesprekskamer.  Deze bewoners dienen hun afdeling niet te verlaten en blijven in hun vertrouwde omgeving.

 

Het bezoek van de extra bezoeker valt voorlopig weg.  De vaste bezoeker kan nog steeds op dinsdag – OF  donderdagnamiddag van 13u30 tem 16u OF op zondag van 9u30 tem 11u langskomen  , maar dient hiervoor te reserveren via onze website www.sociaalhuislichtervelde.be.

 

 • De naam van de vaste bezoeker kan tweewekelijks wijzigen. Gelieve dit door te geven aan Annick Van Iseghem sociale dienst 051/708478 of annick.vaniseghem@ocmwlichtervelde.be
 • Reserveer via de website : www.sociaalhuislichtervelde.be of telefonisch bij Annick Van Iseghem sociale dienst 051/708478
 • Het bezoek op zondag is voorbehouden voor familie die tijdens de week moeten werken.  Hou daar rekening mee bij het boeken.
 • Indien de reservaties volzet zijn , neem dan contact op met Annick Van Iseghem  051/70 84 78. 
 • De vaste bezoeker kan 1 keer per week langskomen.
 • Het bezoek is voorzien voor 30 minuten.
 • Registreer u aan de hoofdingang. Een personeelslid begeleidt u verder
 • Afstand behouden is verplicht tussen u en de bewoner.  Er mag dus niet gekust of geknuffeld worden.
 • Attenties kunnen niet afgegeven worden aan de bewoners zelf tijdens uw bezoek, maar kunnen wel op bank IN gezet worden.  Deze worden dan door het personeel aan de bewoners bezorgd.
 • De bewoner en uzelf dragen een chirurgisch mondmasker.   U doet uw mondmasker NIET af tijdens het bezoek.

 

Deze bezoekregeling geldt vanaf 21 januari 2021.

 

 

We rekenen erop dat u niet op bezoek komt , indien u:

 

 • zelf besmet bent
 • u of uw gezinslid  de laatste 14 dagen  in contact bent gekomen met een besmet persoon of in een besmette omgeving geweest bent
 • zich minder goed voelt (hoest, verkouden, grieperig) of klachten van COVID-19 hebt (zie hieronder)

 

 

minstens één van de volgende hoofdklachten
 

hoest
kortademigheid
pijn in de borstkas
plots verlies van smaakzin of reukzin zonder duidelijke oorzaak

 

                                                          OF

minstens twee van de volgende klachten:

koorts; spierpijn; vermoeidheid; neusloop of verstopte neus, keelpijn; hoofdpijn; gebrek aan eetlust, waterige diarree zonder duidelijke oorzaak; plotse verwardheid; plotse val zonder duidelijke oorzaak

                                                          OF

verergering van bekende luchtwegklachten, een bekende longziekte, astma of een ander hoestprobleem
 

 

 

De brengen en het halen van het linnen , kan terug op de bank IN en UIT aan de hoofdingang  .Gelieve hiervoor af te spreken met de hoofdverpleegster Pascale Vanwalleghem gelijkvloers en Katrien Vanrobays van het 1ste verdiep.

 

Mocht u willen videobellen met uw ouder, neem  hiervoor contact op met onze ergotherapeute Veerle Cools (051/70 84 85)

 

 

Samen komen we er doorheen ! Alvast bedankt voor jullie begrip !

 

 

Met vriendelijke groeten

De directie

Lokaal Dienstencentrum De Ploeg

Beste bezoekers,

vanaf 21 oktober is het sociaal restaurant gesloten naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen. De activiteiten worden alsook stopgezet. 

Controleerbaarheid en alles op afspraak

In deze fase wordt de nadruk gelegd op een hoge vorm van controleerbaarheid. Het is dus niet mogelijk om vrij langs te komen in het dienstencentrum, alles verloopt via afspraak! 

Op te volgen corona-maatregelen

Kom op afspraak en na voorinschrijving naar je lokaal dienstencentrum en hou je  ALTIJD aan volgende voorschriften:

 • Inschrijven voor de activiteiten en/of dienstverlening is verplicht
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen en buitengaan
 • Volg de aangeduide looprichting 
 • Hou 1,5 meter afstand ten opzichte van andere mensen,  bezoekers en personeel 
 • Draag een mondmasker bij het binnenkomen en buitengaan van het gebouw, toiletbezoek, bij het maken van een afspraak aan het onthaal... kortom, als je er rondloopt en wanneer je de  afstand van 1,5 meter niet kan bewaren
 • Was je handen na elk toiletbezoek
 • Respecteer een goede hand- , hoest- en nieshygiëne: hoest of nies in een papieren zakdoek of in je elleboog bij gebrek aan zakdoek, gooi papieren zakdoeken altijd in de vuilnismand en ontsmet je handen daarna.

 

Wanneer kom je NIET naar het lokaal dienstencentrum?

 • Als je symptomen hebt van COVID-19 (hoesten, koorts, ademhalingsproblemen, …). Raadpleeg dan zo snel mogelijk je huisarts!
 • Als je minder dan 14 dagen geleden positief werd getest op COVID-19;
 • Als je geïdentificeerd bent als een hoog of laag risicocontact van een persoon die besmet is met COVID-19 in het kader van contact tracing.

 

Twijfel je om terug naar het lokaal dienstencentrum te komen uit angst voor besmetting?

We nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om besmetting te voorkomen. Zo dragen we zelf steeds een mondmasker om jou te beschermen, poetsen en ontsmetten we regelmatig alle ruimtes en materialen.

De voorbereiding vraagt tijd en sommige maatregelen brengen beperkingen met zich mee. Zo zullen we slechts een deel van ons aanbod kunnen herstarten in kleinere groepen.

Wij rekenen op je begrip en vragen om de richtlijnen ook zelf strikt na te leven. Enkel zo maken van het lokaal dienstencentrum een veilige omgeving waar we elkaar opnieuw mogen ontmoeten.

 
Minder Mobielen Centrale

Gebruikers van het dienstencentrum die zich moeilijk kunnen verplaatsen en zich inschrijven voor een activiteit of maaltijd, kunnen gebruik maken van de ophaaldienst. De chauffeur en gebruikers dragen steeds een mondmasker in de wagen en houden 1,5 meter afstand van elkaar. De gebruiker neemt dus plaats rechts op de achterbank. 

 

LDC De Ploeg
Statiestraat 80

8810 Lichtervelde
051/ 70 84 76

ldcdeploeg@ocmwlichtervelde.be

Balie Sociaal Huis blijft open

De balie van het Sociaal Huis blijft toegankelijk voor bezoekers en voor mensen met vragen.

Maatregelen lokale overheid Lichtervelde

Op onderstaande link vind je alle maatregelen die gelden in Lichtervelde: https://www.lichtervelde.be/Corona-maatregelen-nieuws